PIYODALAR BILAN SODIR BO ‘LADIGAN YO’L TRANSPORT HODISALARINI OLDINI OLISH (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Yo'l transport hodisalarining oldini olish jamiyat salomatligi va xavfsizligini ta'minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola piyodalar ishtirokidagi yo'l transport hodisalarining sabablari, oqibatlari va ularni bartaraf etish yo'llarini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot doirasida mavjud statistik ma'lumotlar, normativ-huquqiy hujjatlar va xalqaro tajriba o'rganilib, piyodalarning yo'l harakati xavfsizligini oshirishga qaratilgan kompleks chora-tadbirlar taklif etiladi. Maqolada piyodalar uchun xavfsiz infratuzilmani yaratish, aholining yo'l harakati madaniyatini oshirish va huquqiy mexanizmlarni takomillashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Ushbu yondashuvlar piyodalar ishtirokidagi baxtsiz hodisalar sonini sezilarli darajada kamaytirishga xizmat qiladi.