AMIRLARNING SAROYIDA SHAKLLANGAN SHASHAMAQOM VA UNING IJROCHILARI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Ushbu maqolada Shashmaqom san’atining Buxoro amirlari saroyida shakllangan jarayonlari ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda Shashmaqomning tarixiy ildizlari, ijrochilik an’analari va ustoz-shogird tizimidagi o‘rni keng tahlil qilinadi. Shashmaqomning saroy hayotidagi madaniy va ma’naviy ahamiyati, hofiz va sozandalar faoliyati hamda zamonaviy davrda uning xalqaro miqyosdagi dolzarbligi haqida ilmiy xulosalar beriladi.