SURXONDARYO VILOYATINING AYRIM IJTIMOIY-IQTISODIY KO‘RSTAKICHLARI VA UNDA AYOLLAR ISHTIROKI TARIXIY JARAYONLAR KONTEKSTIDA (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Maqolada Surxondaryo viloyatining ayrim ijtimoiy-iqtisodiy ko‘rstakichlari va unda ayollar ishtiroki tarixiy jarayonlar kontekstida tahlil etilgan. Unda ayollarning viloyat taraqqiyotida, ayniqsa, mahalliy iqtisodiyot, ta’lim, sog‘liqni saqlash, hunarmandchilik va ijtimoiy sohalardagi o‘rni bayon qilingan. Maqolada gender tenglikni ta’minlash, ayollar huquq va manfaatlarini himoya qilish borasida davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari va ayrim muammolar taqdim etilgan.