BUXORODA TASHKIL ETILGAN “USULI JADID” TIPIDAGI MAKTABLARNING TASHKILIY-USLUBIY MAZMUNI, O‘QUV REJALARI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Ushbu maqolada Turkiston jadidlari tomonidan tashkil etilgan “Usuli jadid” tipidagi maktablarning tashkil etilishi, ularning tashkiliy-uslubiy mazmuni, o‘quv rejalari va o‘ziga xos xususiyatlari, ulardagi taʼlim-tarbiya orqali ijtimoiy-siyosiy tuzumni tubdan isloh qilish haqida fikr yuritilib, ushbu faoliyat natijasida mamlakatning barcha sohalarini yuksaltirishi maqsad qilinganligi, madaniyat-ma’naviyatni yuksalishiga ulkan hissa qo‘shganligi ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.