FRANSUZ ROMANCHILIGIDA AN’ANAVIY BADIIY TAMOYILLAR: KLASSIK REALIZM VA MA’RIFATPARVARLIK AN’ANALARINING XX ASR ADABIYOTIGA TA’SIRI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Mazkur maqolada fransuz romanchiligida shakllangan an’anaviy badiiy tamoyillar – klassik realizm va ma’rifatparvarlik g‘oyalarining XX asr fransuz adabiyotiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda XIX asr realizmi namoyandalari, xususan, Onore de Balzak, Gyustav Flober va Emil Zola ijodi hamda ma’rifatparvarlik davri vakillari – Volter va Deni Didro qarashlari asos qilib olinadi. Shuningdek, XX asr adabiyotidagi modernistik va ekzistensialistik oqimlar, jumladan, Jan-Pol Sartr va Albert Kamyu ijodida mazkur an’analarning davomiyligi ochib beriladi. Tadqiqot natijalari fransuz romanchiligida an’ana va yangilanish o‘rtasidagi uzviylikni ko‘rsatadi.