BAXSHICHILIK MAKTABI NAMOYANDALARI (QASHQADARYO VA SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Mazkur maqolada Qashqadaryo va Surxondaryo hududlarida shakllangan baxshichilik maktabi namoyandalarining ijrochilik mezonlari, repertuar tuzilishi va ustoz-shogird an’anasining uzviyligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarixiy-manbashunoslik, maydon materiallarini solishtirma tahlil qilish hamda matn va ijro uslubini tipologik talqin etish qo‘llandi. Natijada hududiy maktablar farqlari va ularni belgilovchi musiqiy-poetik indikatorlar asoslandi.