INGLIZ TILIDAGI BOG‘LOVCHILARNING MA’NOLARI, TURLARI VA QO‘LLANILISHI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Ushbu maqolada bogʻlovchi soʻzlarning ingliz tilidagi maʼnosi, turlari va ishlatilishi yoki funksiyalari chuqur oʻrganilgan. Bogʻlovchi soʻzlar - bu ikki soʻzni, iborani, gap boʻgʻimini yoki gap qismlarini ogʻzaki va yozma ravishda bir-biriga bogʻlaydigan soʻzlar. Anʼanaviy grammatikaga koʻra, bogʻlovchi soʻzlar ingliz tilidagi sakkizta nutq qismidan biridir. Bu maqolada esa muvofiqlashtiruvchi, boʻysundiruvchi va oʻzaro bogʻliq bogʻlovchi soʻzlardan tashqari, boshqa bogʻlovchi soʻzlarni ham koʻrish mumkin. Bundan tashqari, maqolada tushunishni osonlashtirish uchun ko'plab misollar keltirilgan.