INGICHKA KONI SPESSARTIT DAYKALARINING GEOLOGIK-PETROGRAFIK TAVSIFLARI (ZIRABULOQ TOGʻLARI) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Zirabuloq tog‘larida keng tarqalgan spessartitlar dala shpatli lamprofirlar oilasiga mansub. Spessartitlar zamonaviy asbob-uskunalar yordamida o‘rganilib, lyollingit, nikelin kabi juda kam uchraydigan aksessor minerallar, tog‘ jinslarini hosil qiluvchi minerallarning tarkibi aniqlandi va spessartitlar korund-gipersten normativ tarkibli bo‘lib, yer qobig‘ining diorit qatlami atrofida paydo bo‘lgan degan xulosaga kelindi.