BOSHLANG’ICH TA’LIMDA O’QISH SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY YO’NALISHLARI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada boshlang’ich ta’limda o’qish savodxonligini shakllantirishning mazmuni, ahamiyati va uning tarkibiy qismlari haqida to’xtalib o’tilgan. O’qish savodxonligining kitobxon tafakkurini rovojlantirishdagi ahamiyati, matn bilan ishlash, tanqidiy fikrlashning shakllanishi ilmiy asosda tahlil etiladi. Shuningdek, to’g’ri, ravon, ifodali o’qish kabi qobiliyatlarning kitobxonlikka yo’naltirishdagi ahamiyati ko’rsatilgan. Maqolada o’qish savodxonligini oshirishga yo’naltirilgan metodik tavsiyalar, matn ustida ishlashning samarali usullari hamda o’quvchilarni mustaqil o’qishga o’rgatishning ahamiyati asoslab berilgan.