“VATAN TAYANCHI” HARAKATINING TA’LIM TASHKILOTIDAGI O‘RNI VA UNING BO‘LAJAK OFITSERLARNI TAYYORLASHDAGI AHAMIYATI' (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada “Vatan tayanchi” bolalar va o‘smirlar harbiy-vatanparvarlik harakatining umumta’lim tashkilotlaridagi o‘rni va uning bo‘lajak ofitserlarni tayyorlashdagi ahamiyati pedagogik va psixologik nuqtayi nazardan tahlil etilgan. Maqolada harakatning yosh avlod ongi va shaxsiy fazilatlarini shakllantirishdagi ta’siri, vatanparvarlik, fidoyilik, intizom hamda mas’uliyat tuyg‘ularini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, “Vatan tayanchi” harakatining samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar keltirilgan.