TIZIMLI YONDASHUV ASOSIDA OʻQITUVCHILAR TAYYORLASH JARAYONLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada tizimli yondashuv asosida o‘qituvchilarni tayyorlash jarayonlarini takomillashtirishning metodologik asoslari yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining qaror va farmonlari, xalqaro dasturlar hamda ilmiy manbalar asosida o‘qituvchi tayyorlash jarayonidagi dolzarb masalalar tahlil qilingan. Tadqiqot metodlari sifatida nazariy tahlil, qiyosiy taqqoslash, diagnostika va modellashtirish usullari qo‘llanilgan. Natijalar tizimli yondashuvning pedagogik jarayonlarda samarali ekanligini ilmiy asoslab beradi.