BOLALAR KIYIMLARNING KIRLANGANLIK DARAJASINI ANIQLASHNING NAZARIY ASOSLARI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada bolalar kiyimlarining kirlanish darajasini aniqlashning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida bolalar kiyimlarining kirlanishiga sabab bo’luvchi obyektiv va subyektiv omillar aniqlanib, kirlanish darajasini baholashning ikki asosiy usuli — matematik (kiyim massasining o’zgarishiga asoslangan) va ekspert (tashqi ko’rinishiga asoslangan) usullari ishlab chiqilgan. Maqolada kirlanish darajasini aniqlashning ilmiy asoslari, etalon namunalardan foydalanish tartibi hamda baholash jarayonida obyektivlikni ta’minlash yo’llari batafsil yoritilgan. Olingan natijalar bolalar kiyimlarini gigiyenik, estetik va ekspluatatsion sifatlarini oshirishga, shuningdek, yuvish va parvarish texnologiyalarini takomillashtirishga xizmat qiladi.