XAVFSIZLIKNING NARXI - ABADIY HUSHYORLIK (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Maqolada mehnat muhofazasi va texnika xavfsizligining zamonaviy ishlab chiqarishdagi ahamiyati hamda “doimiy hushyorlik” tamoyilining roli tahlil qilingan. Xalqaro tashkilotlar ma’lumotlariga ko‘ra, hushyorlik siyosatini joriy etish ishlab chiqarishdagi jarohatlar va o‘lim holatlarini sezilarli darajada kamaytiradi. Tadqiqot natijalari xavfsizlik madaniyatini shakllantirish va profilaktik nazorat tizimlarini rivojlantirish zarurligini ko‘rsatadi.