DEHQONOBOD TUMANINING TABIIY-GEOGRAFIK TAHLILI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Qashqadaryo viloyati Dehqonobod tumanining tabiiy-geografik holati chuqur tahlil qilindi. Ishda tumanning geografik joylashuvi, tabiiy relyefi, iqlim sharoitlari, suv resurslari, tuproq va o‘simlik qoplami kabi asosiy komponentlar o‘rganildi. Hududning tabiiy sharoitlari tuman iqtisodiy rivojlanishida, xususan, qishloq xo‘jaligi, chorvachilik va ekologik barqarorlikni ta'minlashda muhim o‘rin egallashi asoslandi. Shuningdek, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, ekologik muvozanatni saqlash hamda hududning barqaror rivojlanishini ta'minlash uchun ilmiy asoslangan tavsiyalar berildi.