TALABALARDA MILLIY TARBIYANI TASHKIL ETISHNING NAZARIY-METODOLOGIK ASOSLARI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqola talabalarda milliy tarbiyani tashkil etishning nazariy-metodologik asoslarini o‘rganadi. Tadqiqot milliy tarbiyaning ta’lim tizimidagi ahamiyatini, uning talabalar shaxsini rivojlantirishdagi o‘rnini va zamonaviy pedagogik metodlarni qo‘llash zaruratini ko‘rsatadi. Maqolada milliy tarbiyani tashkil etishning asosiy metodologik yondashuvlari, pedagogik jarayonlarda milliy qadriyatlarni integratsiyalashuvi va mavjud muammolarni hal etish yo‘llari muhokama qilinadi. Shuningdek, milliy tarbiyaning samarali tizimini yaratish uchun pedagogik innovatsiyalarni qo‘llash va o‘quvchilarni milliy qadriyatlar bilan tanishtirishning ahamiyati ta’kidlanadi. Tadqiqotda anketalar, intervyular va tajriba metodlari yordamida talabalarning milliy tarbiya bo‘yicha bilim darajasi aniqlanadi. Bu maqola, talabalarda milliy tarbiyani samarali tashkil etish uchun tavsiyalarni ishlab chiqadi va amaliy yondashuvlarni taklif etadi.