INSON HAYOTINING KEKSALIK DAVRI XAQIDAGI NAZARIY ASOSLARI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Insonning hayoti davomida ko'plab psixologik, biologik va ijtimoiy o'zgarishlar yuz beradi. Keksalik davri esa bu o'zgarishlarning eng sezilarli va murakkab bosqichi hisoblanadi. Ushbu maqolada, keksalik davri haqida turli nazariy yondoshuvlar, uning mohiyati, tarkibiy qismlari va inson psixologiyasiga ta'siri haqida fikr yuritiladi. Keksalik davrining o'ziga xos xususiyatlari, uning jamiyatdagi o'rni va keksalikka qarshi kurashda qo'llaniladigan metodlar ham tahlil qilinadi.