THE PECULIARITY OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN CLIMATE CHANGE OF THE SYRDARYA REGION (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada Sirdaryo viloyatida iqlim o‘zgarishining barqaror rivojlanishidagi muhim ahamiyati va ularni hudud tabiiy sharoitlari va atrof-muhitga ta’siri haqida fikrlar bildiriladi. Harorat va yog‘in-sochinlar ko‘p yillik ma’lumotlarini tahlili qilgan holda, iqlim o‘zgarishiga moslashish va atrof—muhitga ta’siri baholashga qaratilgan ilmiy tadqiqot natijalari keltirilgan.