FAVQULODDA VAZIYATLARNING OLDINI OLISH VA BARTARAF ETISH BO‘YICHA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA HAYOT FAOLIYATI XAVFSIZLIGI KURSINI O‘QITISHNING METODIK TA’MINOTI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqola favqulodda vaziyatlarning oldini olish va bartaraf etishning oliy ta’lim muassasalarida Hayot faoliyati xavfsizligi kursini o‘qitishning metodik ta’minoti o'rganadi. U turli xil yondashuvlarni, shu jumladan texnologik yutuqlarni, jamoatchilikni jalb qilishni va o'quv dasturlarini o'rganadi. Keng qamrovli tahlil orqali ushbu usullarning favqulodda vaziyatlarni yumshatish va umumiy xavfsizlikni oshirishda samaradorligini ta'kidlaydi.