HAYOT FAOLIYATI XAVFSIZLIGI KURSINI O‘QITISH – TA’LIMIY MUAMMO SIFATIDA (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada muallif dunyodagi, jahondagi hamda respublikamizdagi yetakchi ilmiy markazlar va oliy ta’lim muassasalarida odamlarning qurbon bo‘lishi, ularning salomatligi yoki atrof-tabiiy muhitga ziyon yetkazuvchi, hayot faoiyatiga jiddiy zarar keltirishi mumkin bo‘lgan tabiiy ofatlar, texnogen tusdagi favqulodda vaziyatlar, terrorizm yoki yong‘in xavfsizligidan ko‘riladigan talofatlar oldini olish va oqibatlarini bartaraf etish bo‘yicha olib borilayotgan ilmiy izlanishlar haqida fikr yuritadi.