ФАВҚУЛОДДА ҲОЛАТЛАРДА ЖАМОАТ ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2024)
Ушбу мақолада фавқулодда ҳолатларда жамоат хавфсизлигини таъминлашнинг ҳуқуқий асослари, жамоат хавфсизлигини ҳуқуқий таъминловчи субъектлар, жамоат хавфсизлигини ҳуқуқий таъминланишида ҳуқуқни мухофаза қилувчи органларнинг роли, таҳдид ва унда фавқулодда ҳолатларни келиб чиқишини олдини олишни ўзига хос хусусиятлари тушунчаси, фавқулодда ҳолатларда жамоат хавфсизлиги ҳозирги кунда жаҳондаги энг долзарб муаммолардан бири сифатида дунёдаги барча мамлакатларнинг диққат марказида деган фикр юритилиб, бизнинг юртимизда шу жамоат хавфсизлигини ҳуқуқий таъминланиши учун олиб борилаётган саъй-харакатлар, хориж тажрибасига таянган холда янги усулларни ишлаб чиқиш ва уни амалётган тадбиқ этиш тўғрисида айтиб ўтилган.