ПРОИСХОЖДЕНИЕ, СИСТЕМАТИКА СОЕВОГО РАСТЕНИЯ И ПЕРСПЕКТИВЫ В НАШЕЙ СТРАНЕ (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2024)
Soya o‘simligining kelib chiqish tarixi, uning tarqalishi, sistematikasi, biologiyasi, genetikasi, seleksiya va urug‘chiligi va xalq xo‘jaligidagi ahamiyati ko‘plab olimlar tomonidan o‘rganilgan. Avvalo bu o‘simlikning kelib chiqish tarixi haqida qisqacha to‘xtalib o‘tilgan.