АМИР ТЕМУР-ЮКСАК МАЪНАВИЯТ ТАЯНЧИ (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2024)
Мазкур мақолада буюк бобокалонимиз Амир Темурнинг маънавият ва маърифат меъмори сифатида мамлакатда олиб борган ижтимоий, иқтисодий, сиѐсий, маънавий йўналишлардаги фаолияти илмий-фалсафий таҳлил қилинади. Маърифатпарвар ҳукмдорнинг оқил мутафаккирлар, забардаст шоирлар, йирик уламоларнинг илм-маърифат йўлидаги фаолиятларига ҳам моддий, ҳам маънавий жиҳатдан ҳомийлик қилиб, мамлакатда илм-фан равнақ топишида улкан ҳисса қўшганлиги асосланиб, бугунги ѐшларимиз тарбиясидаги аҳамияти кўрсатилади.