ГЛОБАЛ ЎЗГАРИШЛАР ДАВРИДА ЎЗБЕКИСТОН АҲОЛИСИНИНГ ҲОЛАТИ ВА УЛАРНИНГ ҚАНДАЙ МУАММОЛАРГА ДУЧ КЕЛИШИ ЮЗАСИДАН АЙРИМ МУЛОҲАЗАЛАР (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2024)
мақолада ҳозирги глобал ўзгаришлар даврида Ўзбекистон аҳолисининг 2050 йилларгача ўзгариш ҳолати ва улар қандай муаммоларга дуч келиши юзасидан айрим фикрлар келтирилган. Бунда асосан қуйидаги учта муаммоларга қаратилган. Булар дунё миқёсида айрим ҳудудларда аҳолининг камайиши рўй бераётганлиги, жаҳон миқёсида қурғочликнинг кенгайиб бориши ва дунёда сув ресурсларининг танқислиги масалаларини ўз ичига олади. Ушбу масалаларнинг айрим йўналишлари аниқ маълумотдлар асосида қараб чиқилган.