ЯЪКУБИЙНИНГ “ТАЪРИХ” АСАРИ ФАРҒОНА ТАРИХИНИ ТАДҚИҚ ЭТИШДА МУҲИМ МАНБА (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Мақолада тарихий манбалар ва адабиётларга асосланган холда Фарғона тарихининг ўрта асрлар даврини тадқиқ этишда муҳим манба Яъкубийнинг “Таърих” асари тахлил этилган. Араблар истилоси даврида Фарғона юз берган тарихий воқеалар, бўлиб ўтган йирик жанглар ва сиёсий жараёнларни ўрганишда ушбу асарнинг аҳамияти кўрсатиб берилган.