ЛАНДШАФТЛАРИНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШДАТУШУНЧА ВА ТАМОЙИЛЛАР ХУСУСИДА МУЛОҲАЗАЛАР (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Мақолада агроландшафтларни ўрганишнинг асосий муаммолари, агроландшафт тушунчаларининг соҳа мутахассислари томонидан талқини ва тадқиқ этишнинг илмий тамойил ҳамда ёндашувларинг назарий жиҳатлари баён қилинган. Ердан фойдаланишда қишлоқ хўжалигини ташкил этиш тамойиллари ҳамда қишлоқ хўжалиги экинларини етиштиришда географик ҳудуд ресурсларининг мақбуллик жиҳатлари экологик-ландшафт ёндашувларининг муҳимлиги баён қилинган.