ВАЛЮТА АЙИРБОШЛАШ ЖАРАЁНИДА МИЖОЗНИ ИДЕНТИФИКАЦИЯ ҚИЛУВЧИ ЗАМОНАВИЙ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2022)
Бугунги кунда тижорат банклари мижозларни текшириш учун фуқоролардан шахсини тасдиқловчи тегишли хужжатлар талаб этиб келишмоқда. Аксар ҳолларда тижорат банклари паспорт сўраса, айрим тижорат баклари қўшимча равишда ҳайдовчилик гувоҳномасидан ҳам фойдаланмоқда. Ушбу жараённи соддалаштириш ва қулайлаштириш мақсадида биометрик маълумотлардан фойдаланувчи замонавий технологиялардан фойдаланиш имконияти мавжуд. Тижорат банкларида валюта айрибошлаш жараёнига мижозни идентификация қилишга мўлжалланган Touch ID тизимини яратиш лойиҳаси жорий масалага қаратилган.