STANDART BUFER ERITMALAR ZICHLIK QIYMATLARINING pH KO’RSATGICHLAR ANIQLANISH SOHASIGA BOG’LIQLIGI (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2022)
Maqolada standart bufer eritmalar zichlik qiymatlarining pH ko’rsatgichlar aniqlanish sohasiga bog’liqligi o’rganilgan. Tayyorlangan barcha bufer eritmalarning pH o’zgarish oralig’i haqiqiy qiymatdan 0,07 xatolik bilan chetlanishlar sodir bo`ladi. Bu esa o`lchash xatoliklarini kichik ekanligidan dalolat beradi.Tayyorlangan yangi turli muhitdagi standart bufer eritmalarning zichlik qiymatlari har bir standart bufer eritma muhitini ifodalovchi, pH qiymatlariga mos keluvchi, qiymatlarni ko’rsatdi.