(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Маълумки, 2012 йил Сурияда бошланган оммавий тартибсизликлар ва кейинчалик фуқаролик урушининг бошланиши 2015 йилнинг ўрталарига келиб, мамлакат ҳудудининг деярли асосий қисмини турли террорчи ташкилотлар томонидан эгалланишига олиб келди. Ушбу даврга келиб, Сурия ҳудудининг 70% ИШИД томонидан ва 20% бошқа жангари гуруҳлари томонидан назорат қилинган.