(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Ushbu maqolada Shashmaqom san’atining Buxoro amirlari saroyida shakllangan jarayonlari ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda Shashmaqomning tarixiy ildizlari, ijrochilik an’analari va ustoz-shogird tizimidagi o‘rni keng tahlil qilinadi. Shashmaqomning saroy hayotidagi madaniy va ma’naviy ahamiyati, hofiz va sozandalar faoliyati hamda zamonaviy davrda uning xalqaro miqyosdagi dolzarbligi haqida ilmiy xulosalar beriladi.