(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Mazkur maqolada raqamli jamiyat sharoitida shaxsiy ma‘lumotlarni huquqiy himoya qilish masalalari tahlil qilinadi.Axborot kommunikatsiya texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida shaxsiy ma‘lumotlardan foydalanish ko‘lami kengayib,ularning noqonuniy tarqalishi,o‘g‘irlashnishi va suiiste‘mol qilinishi xavfi ortib bormoqda.Shaxsiy ma‘lumotlarning himoyasi huquqlarini ta‘minlashning muhim tarkibiy qismi hisoblanadi.Maqolada O‘zbekiston Respublikasida shaxsiy ma‘lumotlarni himoya qilishga oid qonunchilik bazasi, amaliyotda uchrayotgan muammmolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda yortiligan.