(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2026)
Mazkur maqolada Qashqadaryo va Surxondaryo hududlarida shakllangan baxshichilik maktabi namoyandalarining ijrochilik mezonlari, repertuar tuzilishi va ustoz-shogird an’anasining uzviyligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarixiy-manbashunoslik, maydon materiallarini solishtirma tahlil qilish hamda matn va ijro uslubini tipologik talqin etish qo‘llandi. Natijada hududiy maktablar farqlari va ularni belgilovchi musiqiy-poetik indikatorlar asoslandi.