(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kommunikativ ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonining metodologik asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy oliy pedagogik ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi sharoitida o‘qituvchi shaxsiga qo‘yilayotgan yangi kompetensiyaviy talablar ochib beriladi. Tadqiqotda tizimli, shaxsga yo‘naltirilgan, kompetensiyaviy va aksiologik yondashuvlarning mohiyati yoritilib, ularning integratsiyasi kasbiy kommunikativ kompetensiyani samarali shakllantirishning muhim sharti sifatida asoslab beriladi. Shuningdek, axborot-kommunikatsion texnologiyalar va pedagogik texnologiyalarning o‘qituvchi kommunikativ salohiyatini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi.