(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Maqolada Olchalik koni polimetall rudalarining joylashuv shakllari va metallarning murakkabliligini asoslovchi qo’shimcha komponentlar o‘rganilgan bo‘lib, o‘rganish jarayonida barcha turdagi tog‘ jinslarining moddiy tarkibi va tekstura xususiyatlari, metasomatik o‘zgarishlar darajasi, granulometrik tarkibi va ularning o‘zaro bog‘liqligining mineralogik-petrografik o‘rganish ishlari amalga oshirilgan. Olingan xulosalardan kelib chiqib, obyekt ruda namunalari gravitatsiya usulida boyitish ishlari amalga oshirilgan hamda yetarlicha natijalarga erishilgan.