(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Maqolada kimyo fanlarini o’qitishda interfaol bo’lgan didaktik o’yinlardan foydalanish, didaktik o’yinlarning dars samaradorligiga ta’siri, o’z tavsifidan kelib chiqqan holda didaktik o’yinlar kimyo o’qitish jarayonining turli bosqichlarida qo’llanilishi mumkinligi haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Didaktik o’yinlarga misollar, masalan, savollarni umumlashtirishda metallmas elementlarning kimyoviy birikmalari ustidan sud o’yini, ”Xatoni top”o’yini,” Maydonni to’ldiring” kabi o’yinlar haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Kimyo darslarida didaktik o’yinlardan foydalanish o’tilgan mavzuni oson osonlashtirishga, uni qiziqarli va mazmunli qilishgga va bu oxir-oqibatda materialni yaxshiroq o’zlashtirishga olib keladi, kimyoga qiziqishni shakllantirish va rivojlantirishga yordam beradi.