(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi ergonimlarning lingvistik xususiyatlari, ularning yasalish manbalari va ichki imkoniyatlar asosida shakllanish tamoyillari tahlil qilingan. Andijon viloyati misolida ishlab chiqarish, savdo, ta’lim, tibbiyot, umumiy ovqatlanish, madaniyat, sport va boshqa sohalarga oid ergonimlar lingvistik jihatdan guruhlanib o‘rganilgan. Tadqiqotda ergonimlarning tarkibiy tuzilishi, semantik va morfologik ko‘rinishlari, ularning nomlashdagi milliy-madaniy omillari aniqlangan. Ichki imkoniyat asosida yasalgan ergonimlarning tilda tutgan o‘rni, xalq tafakkuri, dunyoqarashi va milliy qadriyatlarni ifodalashdagi ahamiyatini ochib bergan.