(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Tadqiqotda 2010–2023-yillarda O‘zbekiston xalq ta’limi tizimidagi umumta’lim muassasalari, o‘qituvchilar va o‘quvchilar sonining dinamikasi tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, bu davrda maktablar soni 7,3 %, o‘qituvchilar 28,6 %, o‘quvchilar esa 48 % ga oshgan. 2016–2024-yillarda nodavlat maktablar soni 11 barobarga ko‘paygani ta’lim tizimining diversifikatsiyalashayotganidan dalolat beradi. Olingan natijalar ta’lim siyosatini ilmiy asosda takomillashtirish uchun muhim ahamiyatga ega.