(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining xalqaro turizm tizimiga integratsiyasi jarayoni iqtisodiy, madaniy va raqamli jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari 2019–2024-yillar oralig‘ida turizm sohasi mamlakatning yalpi ichki mahsulotidagi ulushi 3,2 % dan 4,7 % gacha oshganini ko‘rsatadi. 2023-yilda O‘zbekistonga tashrif buyurgan sayyohlar soni 6,6 millionga yetgan, turizm xizmatlari eksporti esa 2,14 milliard AQSh dollarini tashkil etgan. Biroq transport infratuzilmasi, xizmat sifati va raqamli marketing yetarlicha rivojlanmagani xalqaro integratsiyani to‘liq amalga oshirishga to‘sqinlik qilmoqda. Tadqiqot O‘zbekistonning turizm siyosatini kuchaytirish, raqamli transformatsiyani jadallashtirish va madaniy diplomatiyani mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar beradi.