(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada Sharq tasavvuf adabiyotining yorqin namoyondasi Ahmad Yassaviyning ijodida ilmi ladun, g’ayb ilmi bilan bog’liq jihatlar tahlil qilingan. Hikmatlarda ilohiy ma’rifat, qalb pokizaligi va Xudo bilan yaqinlik orqali hosil bo’luvchi ilmning mohiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada Ahmad Yassaviy she’riyatida turkiy adabiyotda ilk marta qo’llanilgan tasavvuf tushunchalaridan ladun ilmi bilan bog’liq hikmatlar tahlilga tortilgan. Tadqiqotda shoir tafakkurida ilohiy sirlarning ochilishi va g’ayb ilmi inson komilligiga, so’fiy ma’naviy olamining yuksalishiga xizmat qilishi asoslangan.