(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Maqolada aholi va hududlarni ekologik xususiyatli favqulodda vaziyatlardan muhofaza qilishni tashkil etish hamda Quruqlik (tuproq, yer osti)ning holati o‘zgarishi bilan bog‘liq vaziyatlar, Atmosfera (havo muhiti) tarkibi va xossalari o‘zgarishi bilan bog‘liq bo‘lgan vaziyatlar, Gidrosfera holatining o‘zgarishi bilan bog‘liq vaziyatlar to‘g‘risidagi ma‘lumotlar keltirilgan.