(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Мустақилликнинг дастлабки йилларидан бошлаб Ўзбекистон ҳукумати болалар саломатлигини муҳофаза қилиш мақсадида оналик ва болалик ва уларнинг оила равнақини таъминлаш ишларига алоҳида эътибор қаратди. Ўтиш даврида мавжуд бўлган ижтимоий - иқтисодий қийинчиликларга қарамасдан, бу муҳим муаммони ечимини топиш учун барча ички ва ташқи имкониятларни сафарбар этилиши оналар ва болалар саломатликларини сақлаш учун зарур шарт-шароитлар яратишга имкон берди. Маълумки, замонавий тиббиётнинг асосий тамойилларидан бири ҳар қандай касалликнинг олдини олиш чора-тадбирларини кўришдир. Шунинг учун республикамизда белгисиз кечадиган оғир хасталикларни эрта аниқлаш ва ўз вақтида самарали даволаш чораларини қўллаш борасида изланишлар олиб боришга, жумладан инновацион технологияларни амалиётга татбиқ этишга эътибор кучайтирилди.