(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Maqola ko‘hna Xorazm zaminida yashagan Shayx Najmiddin Kubro tomonidan asos solingan kubraviylik tariqatining paydo bo‘lishi va asoslariga bag‘ishlanadi. Maqolada Najmiddin Kubroning o‘z tariqatida insonlarini ezgulikka, ilmga, saxovat, vatanparvarlikka va mardlikka da’vat etganligi hamda shogirdlarini tariqat ilmini chuqur egallashga chorlaganligi yoritilgan.