(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2025)
Ushbu maqolada Sirdaryo viloyatida iqlim o‘zgarishining barqaror rivojlanishidagi muhim ahamiyati va ularni hudud tabiiy sharoitlari va atrof-muhitga ta’siri haqida fikrlar bildiriladi. Harorat va yog‘in-sochinlar ko‘p yillik ma’lumotlarini tahlili qilgan holda, iqlim o‘zgarishiga moslashish va atrof—muhitga ta’siri baholashga qaratilgan ilmiy tadqiqot natijalari keltirilgan.