(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2024)
Мактабгача таълим даврида болалар жисмоний тарбиясини самарали ташкил этиш, уларнинг соғлом ва бақувват бўлиши учун мухим ахамиятга эга. Жисмоний тарбия нафақат тананинг ривожланишини, балки боланинг руҳий ва ақлий ривожланишига ҳам ижобий таъсир кўрсатади. Ушбу мақолада мактабгача таълим муассасаларида болалар жисмоний тарбиясини ташкил этишнинг асосий шаклларини кўриб чиқамиз.