(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2024)
Hozirgi kunda kungaboqardan yuqori va sifatli hosil yetishtirish uchun mineral va organik o‘g‘itlarni maqbul me’yorlarda qo‘llash muhim ahamiyatga ega hisoblanadi. O‘g‘itlarning samaradorligi ularni qo‘llash muddatlariga ham bog‘liq. O‘simlik oziqa moddalarni miqdor jihatdan ham, sifat jihatdan ham doim bir xil talab qilmaydi. Bu omil o‘simlikni o‘sishi, rivojlanishiga va umuman mavsum davomidagi talabiga qarab turlicha bo‘ladi. Kungaboqar o‘simligini oladigan bo‘lsak, mazkur o‘simlik o‘suv davri mobaynida uzoq muddat oziqlanadigan o‘simlik hisoblanadi. Ushbu maqolada kungaboqarning yetishtirish uchun ayrim tavsiyalar qisqacha ko‘rsatilgan.