(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2024)
Мазкур мақолада буюк бобокалонимиз Амир Темурнинг маънавият ва маърифат меъмори сифатида мамлакатда олиб борган ижтимоий, иқтисодий, сиѐсий, маънавий йўналишлардаги фаолияти илмий-фалсафий таҳлил қилинади. Маърифатпарвар ҳукмдорнинг оқил мутафаккирлар, забардаст шоирлар, йирик уламоларнинг илм-маърифат йўлидаги фаолиятларига ҳам моддий, ҳам маънавий жиҳатдан ҳомийлик қилиб, мамлакатда илм-фан равнақ топишида улкан ҳисса қўшганлиги асосланиб, бугунги ѐшларимиз тарбиясидаги аҳамияти кўрсатилади.