(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Mazkur maqolada Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida davlat o’quv dasturi asosida laboratoriya faoliyatining maktabga tayyorlov guruh bolalari rivojlanishiga ijobiy ta’siri, qiziqarli , xavfsiz tajribalar orqali bolajonlarni aniq va tabiiy fanlarga qiziqtirish, ekologik ma’daniyatni shakillantirish, erta yoshdan iqtidorlarni aniqlash, erkin va mantiqiy fikrlashga imkon yaratish, dunyo qarashlarini kengaytirish, ta’lim sifatini yanada yuksaltirish, faoliyat jarayonida innivotsion metodlarni qo’llash, tarbiyachi pedagoglarning bolajonlar bilan qiziqarli tajribalar orqali komunikativ yondashuvini mustaxkamlash, kichik olimlarni yaratish, bir qancha tajriba na’munalari va albatta maktabga sifatli tayyorlash bo’yicha amalyotga qo’llangan nazariya yoritib berilgan.