(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Modus atamasi ilk bor mantiqshunoslik fanining tadqiqot obʼekti sifatida ilm-fan maydoniga kirib kelgan va tabiiyki, uning mazmun-mohiyati ham mantiqiy nuqtai nazardan talqin qilingan. Bugungi kunda esa u ijtimoiy-gumanitar sohaga oid ko‘plab fanlar doirasida o‘rganilib, mazkur fanlarning o‘ziga xos xususiyatidan kelib chiqqan holda, turlicha talqin qilinmoqda.