(untitled) (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Ushbu maqolada Defektologlarning vazifasi shaxslararo muloqot ko’nikmalarini shakllantirish uchun shart-sharoitlarni yaratish, aqli zaif odamlar bilan muloqot qilish xususiyatlaridan kelib chiqqan holda, hozirgi ijtimoiy vaziyatga qarab, shaxs bilan o’zaro munosabat jarayonida muayyan xatti-harakatlar strategiyasini qo’llash qobiliyatini shakllantirishdir. Shaxslararo munosabat bo’yicha pedagogik tadqiqotlarni tahlil qilish ushbu muammoni o’rganishning ba’zi asosiy yondashuvlarini aniqlash imkonini berishi haqida so’z boradi. Korreksion psixologiya va pedagogikada alohida ta’limga muhtoj bolalarning shaxslararo munosabat muammosiga qiziqish , rivojlanish sharoitida muloqot jarayoni nuqsonning tuzilishiga qarab sifatli o’ziga xoslikka ega bo’lishi bilan bog’liq ekanligiga etibor qaratilgan.