ШЛАКЛАР АСОСИДАГИ БЕТОННИНГ МАҚБУЛ ТАРКИБИНИ ТАНЛАШ - М. Ф. Хамдамова (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Бетонларнинг ҳар хил турларининг қурилишда кенг қўлланиши хоссалари бўйича турлича бўлган бошланғич (берилган, дастлабки) материаллар - бетон компонентлари (боғловчилар, тўлдирувчилар, сув ва қўшимчалар) дан фойдаланишни талаб этади.