YANGILANAYOTGAN O‘ZBEKISTON ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZI TAMOYILINING KONSEPTUAL ASOSLARI - Nazarov Javoxirbek Shokirjon o‘g‘li (European Journal of Interdisciplinary Research and Development, 2023)
Rivojlangan jamiyatda aholining sog‘lig‘ini saqlash har bir mamlakatda ustuvor vazifalardanbiri hisoblanadi. Bu ijtimoiy-iqtisodiy va ilmiy-texnik sohalarda davlatning rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega. Sog‘liqni saqlash madaniyatini shakllantirish, zamonaviy olimlarga juda ko‘p vaqt va energiya beriladi. Ular xalqning salomatligi nafaqat sog‘lom turmush tarziga bog‘liqligiga ishonadilar. Atrof muhit xavfsizligi, mehnat sharoitlari va sog‘liqni saqlash tizimini rivojlantirish muhim ro‘l o‘ynaydi. Yosh avlod uchun sog‘lom turmush tarzini tarbiyalash bu -jismoniy tarbiya. Bunday sinflarning maqsadi yoshlarni qiziqtirishi va ularni muntazam ravishda o‘qitishga jalb qilishdir. Buning uchun barcha ta’lim muassasalarida sport turlari mavjud. Kattalar o‘zlarini tashkil qilishlari va hayotning to‘g‘ri ritmiga moslashishlari kerak.